Γενικά

08 Απριλίου 2015 17:41

Αμερικανικά ΜΜΕ: Φοβού τον Πούτιν και δώρα φέροντα

Τι γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα

-


Να είναι επιφυλακτική έναντι του Πούτιν προτρέπουν την Ελλάδα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που είναι στραμμένα στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.

Το Reuters αναδεικνύει την δήλωση του Ρώσου Υπουργού Γεωργίας Nikolai Fyodorov, ότι η ρωσική κυβέρνηση ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει την απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο.Το ενδεχόμενο χαλάρωσης του εμπάργκο αγροτικών προϊόντων επιβεβαιώνουν ρώσοι αξιωματούχοι και στο Bloomberg. 

Η WSJ, πάντως, επικαλούμενη την Κομισιόν, υπογραμμίζει πως τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να μιλούν με μια φωνή στον τομέα των εμπορικών διαπραγματεύσεων  καθώς υπάρχει ανησυχία για διμερή εμπορική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας.

Το  Reuters, εξάλλου, επισημαίνει πως η Ρωσία δεν αποκλείει τη συζήτηση για πιθανό δάνειο ή έκπτωση στο φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov. Ο Τσίπρας ακολουθεί μια παράδοση επισκέψεων στη Ρωσία πολλών Ελλήνων πρωθυπουργών, σημειώνει το Bloomberg, ωστόσο αναλυτές χαρακτηρίζουν την επίσκεψη «πρόκληση έναντι των δανειστών» και μιλούν για «κακή χρονική συγκυρία».

Το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ προσελκύουν, επίσης, οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών, η απόρριψη του αιτήματος για οι πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία, η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο και οι συγκρούσεις αντιεξουσιαστών και αστυνομίας .

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)