Κυβέρνηση

20 Μαρτίου 2015 07:56

Σακελλαρίδης: Ζήτημα ημερών η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Πρωινό ΑΝΤ1 για τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα τις Βρυξέλλες. Τι είπε για το πακέτο Γιούνκερ.

-

Στη χθεσινή Σύνοδο ξεκαθαρίστηκε ότι οι θεσμοί δεν έχουν την απαίτηση από την Ελλάδα να εφαρμόσει το μέιλ Χαρδούβελη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κάτι που είχε δηλώσει και ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνάντησης.

«Όταν μπήκε στο τραπέζι το θέμα από τον κ.Τσίπρα, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές» σημείωσε ο κ.Σακελλαρίδης στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η λίστα μεταρρυθμίσεων που θα σταλεί από την Αθήνα, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση χρημάτων, είπε ότι «η λίστα είναι έτοιμη» προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη λίστα των επτά σημείων που είχε στείλει ο κ.Βαρουφάκης», η οποία είπε «είναι θέμα ημερών να εφαρμοστεί».

«Αυτό που θέλουμε είναι, κάποιες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που σχετίζονται με το φορολογικό, τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, κτλ. να τις καταθέσουμε άμεσα, με χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους» ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Γιούνκερ, στο οποίο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του, σημείωσε ότι η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί από τον ίδιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι ανεξάρτητη από το πρόγραμμα και θα δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν μέχρι τώρα στο θέμα της εφαρμογής της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου είναι «επειδή υπήρξε αμφισημία στην ανάγνωσή της».

Ξεκαθαρίστηκε στη χθεσινή συνάντηση, είπε ο κ.Σακελλαρίδης, ότι η εφαρμογή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν συνιστά μονομερή ενέργεια.

Σημείωσε ως θετικό ότι οι συζητήσεις διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που σημαίνει ότι «τα ζητήματα που θέτει η Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για την απουσία του κ.Βαρουφάκη από τη χθεσινή συνάντηση, απάντησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός πηγαίνει μόνος του σε Σύνοδο», ότι ο κ.Δραγασάκης δεν ήταν στην αποστολή των Βρυξελλών, ενώ τόνισε ότι «ο κ.Βαρουφάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)