Γενικά

19 Μαρτίου 2015 08:56

Σε βαρύ κλίμα η επταμερής συνάντηση

Ιδιαίτερα κρίσιμη η σημερινή συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ.

-

 

 Τα βλέμματα στραμμένα στις Βρυξέλλες όπου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν ελληνικού αιτήματος, η συνάντηση που ζήτησε ο Πρωθυπουργός με τη συμμετοχή των κκ  Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

 Το κλίμα  στη συνάντηση, που πραγματοποιείται λίγα 24ωρα πριν από το τετ α τετ Τσίπρα με την Μέρκελ,  αναμένεται να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο καθώς και οι δύο πλευρές εμφανίζονται να εμμένουν στις θέσεις τους, δίχως την παραμικρή διάθεση υποχωρήσεων.

 Ο κ. Τσίπρας, που  προσέρχεται στις Βρυξέλλες, έχοντας δίπλα του τον Γιάννη Δραγασάκη, έστειλε μήνυμα στους ευρωπαίους, από το βήμα της Βουλής, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει σε πιέσεις που στόχο έχουν να την εξαναγκάσουν σε υπαναχώρηση έναντι του προγράμματός της και σε υιοθέτηση μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

 Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Άγκελα Μέρκελ κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, αναμένεται να αναζητήσει συμβιβασμό, με στόχο να κατευνάσει την πολεμική ρητορική και να ανακτήσει τον έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

 Όπως διευκρίνισε, ωστόσο,  Γερμανός αξιωματούχος, η κ.Μέρκελ αναμένει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις συναντήσεις τόσο στην επταμερή συνάντηση όσο και στη μεταξύ τους συνάντηση στο Βερολίνο, να τηρήσει τους κανόνες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Ομπάμα – Μέρκελ συζητήθηκε ηεπιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, εντός της ευρωζώνης, μέσω μιας «ρεαλιστικής συμφωνίας».

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)