Κόμματα

18 Μαρτίου 2015 17:24

Ποτάμι για το σωφρονιστικό: Προχειρότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης δε διαθέτουν κανένα συνεκτικό σχέδιο» για τις φυλακές, επισημαίνει το Ποτάμι.

-



Για προχειρότητες της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ΄), που...  «αποφυλακίζει» και τον Σάββα Ξηρό.

«Το Ποτάμι είναι από τους πρώτους που επεσήμαναν τις αδυναμίες του σωφρονιστικού συστήματος, τον υπερπληθυσμό στις φυλακές και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Για λόγους αρχής βλέπουμε εκ πρώτης θετικά οποιαδήποτε πρωτοβουλία στοχεύει στην αναμόρφωση και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος αλλά είμαστε αντίθετοι σε διατάξεις αποσπασματικές, φωτογραφικές, που εξυπηρετούν μικροκομματικές ή άλλες πολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει το Ποτάμι.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης δε διαθέτουν κανένα συνεκτικό σχέδιο για τη βελτίωση της κατάστασης των φυλακών και ότι νομοθετούν εκ του προχείρου και με λανθασμένη αφετηρία, προτείνοντας μέτρα χωρίς στρατηγική, συνοχή ή μελέτη των επιπτώσεών τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)