Κόμματα

14 Μαρτίου 2015 16:30

ΝΔ: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τα ψέματα στους συνταξιούχους;

Για αποκάλυψη που εκθέτει βαρύτατα την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο η ΝΔ, με αφορμή την επιστολή της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής προς τον Αλέξη Τσίπρα.

-



Οξύτατη επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, κατηγορώντας τη ότι είπε «ψέματα» στους συνταξιούχους.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής προς τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία σύμφωνα με την «Καθημερινή», ξεκαθαρίζεται ότι η μεθοδολογία για τις αναλογιστικές μελέτες είναι κοινή για όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς την καθορίζει η ομάδα εργασίας για τη γήρανση του πληθυσμού, του ECOFIN (Ageing Working Group).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, είχε ισχυριστεί ότι τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν οι αναλογιστικές μελέτες, βάσει των οποίων επήλθαν μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ήταν ελλιπή και λανθασμένα, αναφέροντας ότι δεν είχε ληφθεί υπόψη καν η υφιστάμενη περιουσία, ούτε οι αποδόσεις της περιουσίας των Ταμείων.

«Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει βαρύτατα την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Θα αναζητηθούν άραγε ευθύνες για τον εμπαιγμό και τα ψέματα που είπαν στους  συνταξιούχους; Θα ασχοληθεί επιτέλους η κυβέρνηση με τα προβλήματα του κόσμου αντί να ασχολείται με την προπαγάνδα του κόμματος;», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Να υπάρξει δημόσια συγγνώμη ή παραίτηση, ζήτησε επίσης μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Για το θέμα είχε ξεσπάσει την Πέμπτη σφοδρή κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον κ. Βρούτση και τον Δημήτρη Στρατούλη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)