Γενικά

14 Μαρτίου 2015 15:00

Τσίπρας προς ευρωπαίους ηγέτες: Σεβαστείτε τη δημοκρατία ή έρχεται η ακροδεξιά

Μήνυμα να σεβαστούν την λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα έστειλε ο Πρωθυπουργός, μέσω του Προέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

-

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και γραμματέα του Γαλλικού Κουμουνιστικού Κόμματος Πιέρ Λοράν.

 Κατά τη συνάντηση συζήτησαν την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

 «Νομίζω ότι οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκίστικων δυνάμεων στη Ευρώπη. Ιδίως το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σοβαρό, πολύ κρίσιμο. Εξαιτίας των δυσκολιών εντός της ΕΕ έχετε την άνοδο της Λεπέν και ακροδεξιών δυνάμεων. Οπότε αν θέλουμε να είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία στην ΕΕ. Αυτό είναι το μήνυμα» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Λοράν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)