Γενικά

14 Μαρτίου 2015 12:43

Στην Αμφίπολη ο Υπουργός Πολιτισμού

Στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης ξεναγείται από την Κατερίνα Περιστέρη ο Νίκος Ξυδάκης, τον οποίο συνοδεύει η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

-

Στον λόφο Καστά βρίσκεται το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, προκειμένου να ξεναγηθεί από την προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης.

Ο κ. Ξυδάκης συνοδεύεται από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Ο κ. Ξυδάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός Πολιτισμού να είναι εναντίον της ανασκαφής.

«Το θέμα είναι ότι οι υπουργοί και οι πολιτικοί δεν πάνε να κάνουν τη δουλειά του επιστήμονα ή τη δουλειά ενός επικοινωνιολόγου. Παρέχουν όλα τα υλικά μέσα και το πολιτικό πλαίσιο και την ηθική υποστήριξη στους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους» είπε, σημειώνοντας πως θα ζητήσει από την κ. Περιστέρη να συνεχίσει την έρευνα της και κυρίως τα συμπεράσματα από τα ευρήματα της ανασκαφής στον τύμβο.

Σε ό, τι αφορά τη χρηματοδότηση της ανασκαφής, ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι «αν χρειαστεί, όλοι θα βοηθήσουμε. Δεν νομίζω, πάντως, ότι η Αμφίπολη υπέφερε ποτέ από κονδύλια, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος. Υπέφερε από άλλα πράγματα, αλλά όχι από κονδύλια».

«Όταν ο επιστήμονας θα είναι έτοιμος θα καλέσει τους δημοσιογράφους, θα κάνει ανακοινώσεις. Σεβόμαστε μερικά πράγματα, όταν ο επιστήμονας έχει να πει κάτι, θα βγει και θα το πει. Δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να πηδάμε εμείς τα σκάμματα», πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης.


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)