Κυβέρνηση

11 Μαρτίου 2015 10:40

Στρατούλης: Οι προγραμματικές μας δηλώσεις θα εκτελεστούν κατά γράμμα

Επίθεση στον Βόλφανγκ Σόιμπλε και στην προηγούμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Πρωινό ΑΝΤ1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

-

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης μίλησε στο Πρωινό ΑΝΤ1 για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση με τα κλιμάκια και απάντησε στο ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Ο κ.Στρατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ «υπαλλήλων των θεσμών» και εκλεγμένων υπουργών και βουλευτών.

«Οι υπουργοί μιλάνε μόνο με τα όργανα και όχι με τους υπαλλήλους. Δε θα ξαναδούμε ποτέ υπάλληλους και υπαλληλίσκους να κουνάνε το δάχτυλο σε υπουργούς και βουλευτές. Αυτό τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι προβλέπει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, απάντησε ότι το θέμα έχει λυθεί στην πράξη κι έφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

«Για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, δεν ρωτήσαμε κανέναν. Ο Σόιμπλε αντέδρασε κι η ελληνική κυβέρνηση απάντησε ότι οι προηγούμενες πολιτικές δημιούργησαν άνεργους και άστεγους κι εμείς πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτήν την κατάσταση.

Ούτε για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ που είναι στην Διαύγεια και κατατίθεται αύριο προς ψήφιση. Τι νομίζει ο κ. Σόιμπλε; ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;» διερωτήθηκε.

«Έφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είναι εμμονικός» πρόσθεσε για τον Γερμανό υπουργό ο κ. Στρατούλης.

«Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη, η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν... Το Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos (σ.σ Ισπανία) θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι’ αυτούς» διαβεβαίωσε.

«Η συμφωνία δεν θα μας αποτρέψει από το να εκτελέσουμε κατά γράμμα τις προγραμματικές μας δηλώσεις, τις οποίες ενέκριναν 162 βουλευτές.

Γιατί να λογοδοτούμε στους θεσμούς; Είναι στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; Στη συμφωνία γίνεται λόγος για όσες κινήσεις έχουν δημοσιονομικό κόστος» δήλωσε σχετικά.

Απατώντας στο ερώτημα αν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος ή εκλογών, σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, απάντησε:

«Ο καθένας όταν βλέπει μπροστά του τοίχο δεν πάει να χτυπήσει το κεφάλι του, αλλά προσπαθεί να ανοίξει ρήγμα.

Πριν από εκλογές και δημοψηφίσματα, όταν σφίγγει εκβιαστικά η θηλιά, έχουμε καθήκον να την χαλαρώσουμε μέσα στους τέσσερις μήνες και μετά από αυτό το διάστημα να την σπάσουμε. Δεν είναι προτεραιότητα, ούτε οι εκλογές, ούτε το δημοψήφισμα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)