Γενικά

09 Μαρτίου 2015 17:48

Συνάντηση Πανούση-Καμίνη για το Δήμο Αθηναίων

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, του παραεμπορίου και της εγκληματικότητας και προτάθηκαν λύσεις.

-

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάνης Πανούσης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, έχοντας στην ατζέντα της συζήτησης τους μεταξύ άλλων τα καυτά θέματα του παραεμπορίου και της εγκληματικότητας.

Με τη  διαχείριση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής αστυνομίας και τη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας να αποτελούν επείγουσες προτεραιότητες σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, ζήτησε οι όποιες λύσεις να είναι άμεσες.

Άλλωστε στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας περιλαμβάνονται πολλά θέματα που άπτονται της ομαλής λειτουργίας της πόλης(παραεμπόριο, αντικοινωνική στάθμευση, ηχορύπανση, τραπεζοκαθίσματα  κ.α) και για το λόγο αυτό προτάθηκε τις αρμοδιότητες αυτές να τις αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ, είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση.

Στη περίπτωση που προκριθεί η δεύτερη λύση ο κ. Καμίνης θα συνομιλήσει συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί νομοθετική πρόταση.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα απολαμβάνει ένα κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να συνδυάζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη εγγύηση της ασφάλειας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)