Κόμματα

08 Μαρτίου 2015 13:52

Παραιτήθηκε ο Αβραμόπουλος από αντιπρόεδρος της ΝΔ

Η παραίτηση έγινε γνωστή λίγο μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

-

Απρόσμενη ήταν η δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Αβραμόπουλος από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, η οποία έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία διεξάγεται το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης του δήλωσε ότι, «λόγω της συνεχούς ενασχόλησής μου με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ΕΕ θέτω σήμερα στη διάθεση του Προέδρου και της Παράταξης την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ ώστε αυτή σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξής μας».

Ο κ. Αβραμόπουλος συνέχισε τονίζοντας, «Θεωρώ επίσης ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης Αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτή την παράταξη. Εγώ από τις Βρυξέλλες θα είμαι εδώ».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στην «επόμενη ημέρα» της παράταξης υποστηρίζοντας, «Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα μας στην παροχολογία των αντιπάλων μας.. Πρέπει να κάνουμε γενναία αυτοκριτική και να αναγνωρίζουμε τα λάθη που κάναμε. Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να παίξει το ρόλο εθνικού εγγυητή. Ο ιδεολογικός άξονας είναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)