Κόμματα

02 Μαρτίου 2015 22:38

Πυρ ομαδόν από το ΠΑΣΟΚ για τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Επίθεση στη κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση τα εκάστοτε ταμειακά υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, να μεταφερθούν στη ΤτΕ.

-

Η απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει τα ασφυκτικά χρηματοδοτικά κενά που υπάρχουν με την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων από οργανισμούς, αρχής γενομένης με τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποτέλεσε «κόκκινο πανί», για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκδήλωσε ποικιλοτρόπως την αντίρρηση του.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη κυβέρνηση για την απόφαση της:

Χέρι στα διαθέσιμα των Οργανισμών που αφορούν Αγρότες, Ασφαλισμένους και Ανέργους, επιχειρεί να βάλει η Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του κράτους.

Αυτό αποδεικνύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη – Μάρδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται στα Δ.Σ. των άλλων Οργανισμών.

Δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί που έγιναν στη διαπραγμάτευση και η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε προς τους εταίρους μας, οδηγούν σε κινήσεις πανικού που εντείνουν την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία και θέτουν σε κίνδυνο αποθεματικά που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις ή εισφορές των αγροτών και των ασφαλισμένων.

Καλούμε τους υπουργούς να σταματήσουν άμεσα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες.

Καλούμε τους εκπροσώπους των αγροτών και των ασφαλισμένων να πάρουν άμεσα θέση.

Κανείς δεν επιτρέπεται να σιωπά.

 Αλλά και ο υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, αναφερόμενος στη «λύση Λαφαζάνη» δήλωσε τα εξής:  

Η «εθνικά υπερήφανη» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζεται κατά γράμμα. Για να ξεφύγει, προσωρινά, η χώρα από τ’ αδιέξοδα στα οποία την οδήγησε η κυβέρνηση του μέσα σ’ ένα μόλις μήνα δεν διστάζει να  «βάλει χέρι» ακόμη και σ’ ευρωπαϊκά προγράμματα που προορίζονται για πληρωμές των αγροτών, χωρίς φυσικά καμιά συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν τα πακέτα Χατζηγάκη που πρότειναν ως αντιπολίτευση τα πληρώσαμε ακριβά,  τις μεθοδεύσεις τους ως κυβέρνηση είναι δύσκολο προς το παρόν να εκτιμήσουμε πόσο πανάκριβα θα τις χρεωθούμε όλοι μας.

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 26 Φεβρουαρίου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές  Γ. Δριβελέγκας και Β. Κεγκέρογλου, είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με θέμα, «Σε κίνδυνο οι ενισχύσεις των αγροτών».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)