Γενικά

19 Φεβρουαρίου 2015 20:30

Γκάμπριελ: Να μην πούμε πρόωρα ναι ή όχι στο ελληνικό αίτημα

Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας έκανε λόγο για «νέα στάση» της ελληνικής κυβέρνησης και πως αποτελεί «σημείο αφετηρίας» για τις διαπραγματεύσεις.

-



Σε εντελώς διαφορετική γραμμή σε σχέση με την σκληρή και άκαμπτη στάση που τηρεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έναντι της Ελλάδας, εμφανίστηκε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Χαίρομαι που η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει ένα νέο πρόγραμμα. Είμαι υπέρ του να μην πούμε πρόωρα ναι ή όχι», είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και έκανε λόγο για «νέα στάση» της ελληνικής κυβέρνησης που αποτελεί «σημείο αφετηρίας το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για διαπραγματεύσεις και να μην το απορρίψουμε εκ των προτέρων δημόσια».

Σύμφωνα με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο, θα πρέπει να δοθεί στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο χρόνος και η δυνατότητα για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και στη συνέχεια να αξιολογηθεί η ολοκλήρωση για των διαπραγματεύσεων. «Τώρα είναι πολύ νωρίς για αυτό», διεμήνυσε ο κ. Γκάμπριελ.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική, Λόταρ Μπίντινγκ, καλωσόρισε την «υποχώρηση», όπως ανέφερε, της ελληνικής κυβέρνησης και μίλησε για «δείγμα επιστροφής στην Αθήνα της λογικής και της αξιοπιστίας απέναντι στις συμφωνίες».

Το SPD «θα μπορούσε να στηρίξει στη Βουλή μια παράταση μιας ελαφράς διαφοροποίησης του ισχύοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μπίντινγκ και πρότεινε σε αυτή τη βάση το Eurogroup να σκεφθεί ξανα πώς θα χαλαρώσει λίγο το βάρος για την Ελλάδα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)