Κόμματα

17 Φεβρουαρίου 2015 17:52

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και το λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις διαπραγματευτικές κινήσεις της κυβέρνησης, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει βάρος μόνο στη σημειολογία και όχι στην ουσία.

-

Επίθεση κατά των κυβερνητικών χειρισμών στις συνεδριάσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Ε.Ε, εξαπολύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε γραπτή του ανακοίνωση. Αυτό που τονίζεται μεταξύ άλλων είναι ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αποδέχεται πλήρως την ουσία των προηγούμενων δεσμεύσεων προς την ευρωζώνη:

Μέχρι στιγμής η έκβαση των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ - Ευρωζώνης αποδεικνύουν ότι ο προεκλογικός και μετεκλογικός καυγάς ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δεν αφορούσε την ουσία για το λαό, αλλά περισσότερο τους τίτλους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ έδωσε βάρος στη σημειολογία της «εγκατάλειψης του μνημονίου και της τρόικα», στην πραγματικότητα αποδέχεται πλήρως την ουσία των προηγούμενων δεσμεύσεων προς την ευρωζώνη, τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που είναι σε βάρος του λαού.

Η αντιφατικότητα όλων αυτών των διεργασιών δεν πρέπει πλέον να συνεχίζουν να δημιουργούν στο λαό και τη νεολαία την απατηλή εντύπωση ότι μπορεί δήθεν οι μεταρρυθμίσεις αυτές να αποβούν προς όφελος των εργατικών λαϊκών δυνάμεων. Όφελος θα έχει μόνο το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η ΕΕ και οι αντιδραστικοί θεσμοί της.

Ο λαός, το λαϊκό κίνημα ας επαγρυπνούν!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)