Γενικά

16 Φεβρουαρίου 2015 15:52

Μοσκοβισί: «Αποφασιστική» για την Ευρωζώνη η εξέλιξη του σημερινού Eurogroup

Όλοι θέλουν η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ κι έτσι υπάρχει μόνο ένα σενάριο, να καταλήξουμε σε συμφωνία, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Έ.

-

"Είναι θεμελιώδες να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της", τόνισε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Πιέρ Μοσκοβισί, δεδομένου όπως είπε ότι "τα τελευταία χρόνια υπήρξε αλληλεγγύη από την Ευρωζώνη προς την Αθήνα".

Αν και ο Επίτροπος Οικονομικών αρνήθηκε να χαρακτηρίσει το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ως πρόγραμμα λιτότητας,  είπε ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία επιθυμεί ορισμένες αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κι αφορούν τα κοινωνικά προγράμματα, μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, αλλά και πολλές μεταρρυθμίσεις κοινού ενδιαφέροντος,είπε ο κ. Μοσκοβισί τονίζοντας ότι "επ' αυτών των θεμάτων θα συζητήσουμε".

Ο κ. Μοσκοβισί προεξόφλησε ότι η σημερινή θα είναι μια δύσκολη συνεδρίαση, στην οποία οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης "θα εργαστούμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι αρχές επί των οποίων θα εργαστούμε, με τη βούληση να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να προχωρήσουμε σε μία νέα φάση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της".

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι η Κομισιόν "εργάζεται επί ενός μόνου σεναρίου, να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία, που θα ανοίξει τον δρόμο για αυτήν τη νέα φάση στις σχέσεις των δύο πλευρών", σημειώνοντας ότι "πρόκειται για μια αποφασιστική συνεδρίαση, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη, με κοινή συνισταμένη την επιθυμία όλων να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)