Κύπρος

14 Φεβρουαρίου 2015 10:31

Το Spiegel γράφει ανοησίες, απαντά ο Γεωργιάδης της Κύπρου

Διέψευσε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού περί συζήτησης για έξοδο απο το ευρώ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της χώρας του, ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών.

-

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», στο οποίο δημοσιεύονται σενάρια εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη.

Ο Υπουργός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Λευκωσίας, χαρακτήρισε ως «ανοησίες» και «εξωφρενικά» όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται το «Der Spiegel», στην συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη συζητήθηκε το ακραίο σενάριο, που προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ακολουθούσε αμέσως μετά η Κύπρος, λόγω της στενής οικονομικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Μάλιστα, όπως γράφει το περιοδικό, εμπιερογνώμονες του Eurogroup, έκριναν ως διαχειρίσιμες τις συνέπειες μιας τέτοιας διπλής αποχώρησης από το κοινό νόμισμα.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε ενδεχόμενο εξόδου ούτε καν για την Ελλάδα, θέμα το οποίο δεν ετέθη ούτε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Πολύ περισσότερο δεν συζητήθηκε το θέμα για την Κύπρο, αφού δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο» τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης συμπληρώνοντας «ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα θέμα συζήτησης και πρόκειται για ανοησίες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)