Διπλωματία

03 Φεβρουαρίου 2015 17:25

Στη Μόσχα προσκάλεσε τον Καμμένο ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και πρόσκληση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

-

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς και με τον πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοφ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την Τρίτη.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε σχέση με την πολεμική βιομηχανία και την ανταλλαγή προγραμμάτων εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Με τον πρέσβη της Ρωσίας κ. Μάσλοφ η συζήτηση επεκτάθηκε στις υπό εκκρεμότητα συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, τις δυνατότητες στρατηγικής συνεργασίας, την οργάνωση το 2016 του έτους της ελληνορωσικής φιλίας που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα αλλά και στη Ρωσία. Έλαβα πρόσκληση από τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας για επίσκεψη στη Μόσχα μέσα στο επόμενο διάστημα» .

Το ενδιαφέρον της Ρωσίας «να συνεχιστεί η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς», καθώς αυτό «ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών και των δύο χωρών», επισημαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ, σε επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο επί τη αποχωρήσει του τελευταίου από την θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και πρόσκληση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση στη Μόσχα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)