Διπλωματία

30 Ιανουαρίου 2015 16:14

Ερντογάν για Τσίπρα: Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στον λαϊκισμό

Υποδείξεις του τούρκου προέδρου στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός στις εξαγγελίες του, επειδή «η πολιτική δεν σηκώνει συναισθηματισμούς».

-

«Οι διμερείς σχέσεις μας ήταν καλές και με τους προηγούμενους ηγέτες της Ελλάδας. Ελπίζω ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον κ. Τσίπρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου περί «προεκλογικής δέσμευσης να μην πληρώσει η Ελλάδα το χρέος» ο κ. Ερντογάν είπε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος σε ορισμένα μηνύματα που δίνει. Η πολιτική δεν σηκώνει συναισθηματισμούς. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στον λαϊκισμό. Διότι εάν στη συνέχεια δεν καταστεί δυνατόν να υπερασπιστεί κανείς τα εν λόγω μηνύματα, αυτό θα είναι πρόβλημα».

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας που προσδιορίζει την καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα σε χωριό στην ανατολική Θράκη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)