Εκλογές

26 Ιανουαρίου 2015 17:21

Φαμπιούς: Θα συνεργαστούμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Το Παρίσι θα εργαστεί από κοινού με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα για  την σταθερότητα και την ανάπτυξη της ευρωζώνης, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

-

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς, έστειλε μήνυμα από το Παρίσι για συνεργασία της κυβέρνησης Ολάντ με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, με στόχο την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ευρωζώνης.

«Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας τις επόμενες εβδομάδες, αυτό είναι προφανές. Η Γαλλία θα εργαστεί με αίσθημα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας. Στόχος για εμάς είναι τόσο η σταθερότητα όσο και η ανάπτυξη της ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Φαμπιούς σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει από την οικονομική κρίση.

«Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τους υπουργούς Οικονομικών και σίγουρα, πολύ σύντομα, με τους υπουργούς Εξωτερικών. Θα εργαστούμε με αυτό το αίσθημα (σ.σ. αλληλεγγύης και υπεθυνότητας), καθώς και με την ελπίδα ότι η Ελλάδα, η οποία έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, θα μπορέσει να ανακάμψει σιγά-σιγά», ανέφερε.

Ο κ. Φαμπιούς υπενθύμισε εξάλλου πως ο Πρόεδρος Ολάντ ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεχάρησαν τον Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική νίκη του στις ελληνικές εκλογές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)