Βουλή

20 Ιανουαρίου 2015 18:47

Να επιστρέψουν τον μισθό του Ιανουαρίου καλεί τους «300» η Βουλή

Το συνολικό ποσό που καλούνται να επιστρέψουν ανέρχεται σε 6.099,44 ευρώ.

-


Να επιστρέψουν, εντός 10 ημερών, την προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον Ιανουάριο του 2015, καλεί, με επιστολή της, τους βουλευτές η Διεύθυνση Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων.  

Η αποζημίωση του Ιανουαρίου πιστώθηκε, ως είθισται, προκαταβολικά στις 23 του προηγούμενου μήνα και εν προκειμένω στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ, το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούσε να προδικάσει την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία και τη διάλυση της Βουλής.

«Κατόπιν αυτών, όπως αναφέρεται στην επιστολή της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κοινοβουλίου, καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα βουλευτική σας αποζημίωση. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτικής σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωσθήτως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα. Το ανωτέρω ποσόν θα πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικράτειας. [...] Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσόν που πρέπει να επιστρέψετε και να αποδοθεί ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)