Εκλογές

20 Ιανουαρίου 2015 15:39

Δήλωση-βόμβα της Μαρίν Λεπέν: Ναι, ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης απο την Πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία. "Επίθεση" στον ΣΥΡΙΖΑ απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τι απαντά η Κουμουνδούρου.

-

Αίσθηση προκαλεί το μήνυμα στήριξης της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι, ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, εξηγώντας πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στην υποστήριξη ενός κόμματος το οποίο κινείται «μεταξύ Αριστεράς και Άκρας Αριστεράς».

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μαρίν Λεπέν.

«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου προσθέτει ότι η νίκη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

ΝΔ: Ο Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη στήριξη της ακροδεξιάς κας Λεπέν στον κ. Τσίπρα, η οποία προσδοκά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι "επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών"!

Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει.

Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».

ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί την στήριξη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, δήλωσε αναφορικά με όσα είπε η Μαρίν Λεπέν «κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών.»

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)