Εκλογές

15 Ιανουαρίου 2015 11:55

Όλι Ρεν: «Στην επιμήκυνση και όχι στο κούρεμα θα πρέπει να εστιάσει η Ελλάδα»

Προέχει ο άμεσος σχηματισμός κυβέρνησης και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης δήλωσε ο Ρεν.

-

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και πρώην επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Όλι Ρεν έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Ελληνικό χρέος. Ο κ. Ρεν υποστηρίζει πως είναι απίθανο το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αντίθετα εκεί που πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της η Ελληνική πλευρά είναι στην ελάφρυνση του χρέους μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του.

«Εκτιμώ ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα προτιμούσαν να αναζητήσουν τρόπους και μέσα για να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους, μέσω της περαιτέρω επιμήκυνσης των δανείων», είπε  ο κ. Ρεν. Αυτό που προέχει, σύμφωνα πάντα με τον κ. Όλι Ρεν, είναι αρθεί το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα και στη συνέχεια να υπάρξει μια επιτυχής διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Το 2012 ήταν ένα χαμένο έτος οικονομικά για την Ελλάδα, που οδήγησε σε μεγάλα κοινωνικά κόστη», δήλωσε κάνοντας προφανώς έμμεση αναφορά στις εκλογές εκείνης της περιόδου.

Σε ότι αφορά ένα ενδεχόμενο Grexit, δήλωσε πως ναι μεν η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και πιθανό. Τέλος ανέφερε πως τα μεγαλύτερα Ελληνικά κόμματα υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή προοπτική και συνέστησε στους επενδυτές να διαχωρίζουν τα της οικονομικής πραγματικότητας με τα του πολιτικού θορύβου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)