Εκλογές

14 Ιανουαρίου 2015 22:27

Κουβέλης: Ναι, υπό όρους, στην μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε μια δύναμη που υπηρετεί την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

-


«Εάν υπάρξει προγραμματική συμφωνία στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου βεβαίως και θα συνεργαστούμε μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Χούκλη στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.   

Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δοκιμάσαμε την πολιτική και την φερεγγυότητά της το 2012, όταν στηρίξαμε την ονομαζόμενη κυβέρνηση εθνικής ανάγκης προκειμένου να αποφύγουμε την τυπική χρεοκοπία».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι, παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ότι η ΔΗΜΑΡ δίνει μάχη για την παρουσία της στην επόμενη Βουλή, «η συμπαράταξη με τους Πράσινους κατακτά καθημερινά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, καθώς είμαστε μια δύναμη που υπηρετεί την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, με θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και την κοινωνία».   

Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο εκλογικής  αποτυχίας της ΔΗΜΑΡ κατέστησε σαφές ότι «θα συνεχίσει την πορείας της» διότι, όπως είπε, «δεν γεννηθήκαμε για να φύγουμε από την πολιτική ζωή».

Μετά το πέρας της συνέντευξης με τον κ. Κουβέλη ακολούθησε debate  στο οποίο συμμετείχαν ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη, ο Αλέκος Καλύβης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, η Μαρία Χρυσοβελώνη υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Μαγνησία και η Αλεξάνδρα Μπαλλού υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Β’ Αθήνας.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)