Γενικά

18 Δεκεμβρίου 2014 12:31

Μέρκελ: Πολύ καλύτερες οι προοπτικές στην Ελλάδα

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ακόμα ότι οι προοπτικές για την ανταγωνιστικότητα βελτιώνονται, παρά το γεγονός ότι η ανεργία παραμένει υψηλή.

-

«Οι προοπτικές των πέντε χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, είναι πολύ καλύτερες απ' ό,τι πριν δύο χρόνια» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συζήτηση για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι προοπτικές για την ανταγωνιστικότητα βελτιώνονται, παρά το γεγονός ότι η ανεργία παραμένει υψηλή.

Η Γερμανική Βουλή εγκρίνει σήμερα την πρόταση που αποφασίστηκε στο Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ενώ σε λίγες ώρες ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, έμμεση προειδοποίηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για εφαρμογή των συμφωνηθέντων απηύθυνε επισήμως χθες η γερμανική κυβέρνηση την ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα στην Αθήνα εντείνεται λόγω του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι απαιτήσεις της τρόικας και των εταίρων για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ισχύουν μόνο για αυτή την κυβέρνηση ή και για μια νέα κυβέρνηση μετά από εκλογές, είπε πως η συνεργασία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση βασίζεται πάντα σε μια ανάλυση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας και στο επίπεδο της εφαρμογής των από κοινού συμφωνηθέντων.

Πάντως, η χθεσινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καλύπτεται ευρέως από μεγάλη μερίδα διεθνών ΜΜΕ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)