Κόμματα

15 Δεκεμβρίου 2014 07:52

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Ο γρίφος για τους «180»

Την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιοι θα πουν «ναι», ποιοι «όχι» και ποιοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει...

-

Στους ρυθμούς της προεδρικής εκλογής κινούνται όλοι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή και οι διαβουλεύσεις όλο και πυκνώνουν.  

Το ενδιαφέρον των στελεχών της πλειοψηφίας επικεντρώνεται πλέον στους βουλευτές των μικτότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, ενώ το «ναι» των Σπύρου Λυκούδη και Γιώργου Νταβρή στην εκλογή Προέδρου δίνει νέα τροπή στα πράγματα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι επαφές στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου με ανεξάρτητους βουλευτές έχουν ενταθεί, εν όψει της πρώτης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Πολλοί εκτιμούν ότι από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας θα φανεί εάν υπάρχει δυναμική της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις καταγράφονται και στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τους 120 βουλευτές.

Πέραν των 155 βουλευτών που αποτελούν το άθροισμα των δυνάμεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, «ναι» στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα αναμένεται να πουν, πιθανότατα στην τρίτη ψηφοφορία,  από τους επτά ανεξάρτητους βουλευτές, οι Αικ. Μάρκου, Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανός. Επίσης, ασαφείς παραμένουν οι προθέσεις του Β. Πολύδωρα, ο οποίος έχει πει δημοσίως ότι αν υπάρξουν οι 179 μπορεί να είναι ο 180ος.

Στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές, οι οποίοι αριθμούν 17 μέλη, η εικόνα είναι η εξής: Mέχρι στιγμής, «όχι» φέρονται αποφασισμένοι να ψηφίσουν οι Π. Τατσόπουλος, Οδ. Βουδούρης, Μ. Ανδρουλάκης, Χρ. Γιαταγάνα, Θ. Παραστατίδης, Ραχ. Μακρή, Β. Καπερνάρος και Θ. Τζάκρη. Αντίθετα, θετική ψήφο αναμένεται να δώσουν οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Π. Μελάς, Γ. Κουράκος και Χρ. Αηδόνης. Ερώτημα παραμένει η στάση της προερχόμενης από τους ΑΝΕΛ κ. Μίκας Ιατρίδη αλλά και του κ. Μάρκου Μπόλαρη.

Επίσης, άγνωστο παραμένει  τι θα ψηφίσουν οι δύο πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές, Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)