Γενικά

28 Νοεμβρίου 2014 20:24

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% σε νέα δημοσκόπηση

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Υπέρ της εκλογής νέου ΠτΔ από την παρούσα Βουλή η πλειονότητα των ερωτηθέντων.

-

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία κυκλοφορεί το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% και η Νέα Δημορκατία 20,5%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,5%.

Έπονται το Κομμουνιστικό Κόμμα με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%, τους οποίους ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 15,4%. 

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 33,1% και της Νέας Δημοκρατίας σε 28,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με ποσοστό 7,5%. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,3%.

Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», το 35% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και το 19% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 35% των ερωτηθέντων απάντησε κανένας από όλους.

Αναφορικά με το αν πρέπει να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ή πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, το 55% αποκρίθηκε υπέρ της εκλογής του διαδόχου του Καρόλου Παπούλια από την παρούσα Βουλή, ενώ τέσσερις στους δέκα απαντούν ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)