Γενικά

03 Νοεμβρίου 2014 10:36

Διευκρινίσεις Βορίδη για τις τιμές των φαρμάκων και τη συμμετοχή

Για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων μίλησε ο Μάκης Βορίδης στο Πρωινό ΑΝΤ1.

-



«Η πραγματικότητα είναι ότι μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωί ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

«Νομοθετικά δεν υπάρχει καμία αύξηση συμμετοχής, εγώ δεν έχω βγάλει υπουργική απόφαση με την οποία να λέω ότι η συμμετοχή σας αυξάνεται. Δεν έχει γίνει… η μόνη υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί είναι μία απόφαση που μειώνει τις συμμετοχές», ανέφερε ο κ. Βορίδης και εξήγησε:

«Εκείνο που μου έχουμε πει είναι ότι αποζημιώνουμε στην ίδια θεραπευτική κατηγορία τη φθηνότερο γενόσημο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν υπάρχει φθηνό γενόσημο εμείς αποζημιώνουμε  αυτό, αν όμως θέλει να πάρει κάποιος ακριβότερο πρωτότυπο, επώνυμο προιόν ή γενόσημο ακριβότερο, τότε στην πραγματικότητα αποζημιώνεται στην ακριβή τιμή».

Αναφερόμενος στα παράπονα των ασφαλισμένων περί αύξησης της συμμετοχής, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτά μπορεί να υπάρχουν «διότι μπορεί πράγματι οι γιατροί τους να τους συνταγογραφούν επώνυμο προϊόν, την ώρα που υπάρχει στη διάθεση των γιατρών φθηνό γενόσημο».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)