Κόμματα

17 Οκτωβρίου 2014 17:10

Πετά το γάντι στους Παπανδρεϊκούς

Αυστηρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στην Κίνηση των 75 (Καρχιμάκης, Νιώτης, Πεταλωτής κτλ), που ζήτησαν συνέδριο και αμφισβήτησαν τις πολιτικές πρωτοβουλίες Βενιζέλου με κείμενο 4.000 υπογραφών.

-


Της Στεφανίας Μουρελάτου 

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη επικρίνουν τους επικεφαλείς της πρωτοβουλίας ότι παραβίασαν τους θεμελιώδεις κανόνες  πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας καθώς σύμφωνα  με το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ – «όπως το παρέδωσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την εκλογική διαδικασία για νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2012» υπογραμμίζουν δηκτικά συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου – προκύπτει ότι από το σύνολο των 4000 υπογραφόντων, οι 2.440 δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή το 62% της λίστας) και 105 ονόματα είναι διπλοεγγεγραμμένα. 

«Υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες και διαψεύσεις- 63 μέχρι αυτή τη στιγμή και έρχονται συνεχώς νέες- από μέλη του ΠΑΣΟΚ που είδαν τα ονόματά τους να περιέχονται στο κατάλογο των «4000», χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί ή έχοντας παραπλανηθεί» συμπλήρωναν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.  

 «Στον κατάλογο των «4000» υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις υβριστών του κόμματος μας, που εδώ και χρόνια έχουν κατεβεί ως υποψήφιοι με άλλα κόμματα ή έχουν προσχωρήσει σε άλλα κόμματα. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία» ανέφεραν οι ίδιες πηγές και συνέχιζαν εξαπολύοντας ευθείες βολές προς τον Μιχάλη Καρχιμάκη, μέλος του ΠΣ ΠΑΣΟΚ και εμπνευστή της «Κίνησης των 75» : «Τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές στελεχών που συμμετέχουν σε κορυφαία όργανα του κινήματος (ΠΣ), ποια σχέση μπορεί να έχουν με το ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα για να απαλλαγούμε από όλες τις παθογένειες του παρελθόντος όταν πλαστογραφούν την πολιτική βούληση μελών και στελεχών του κινήματος και μας εκθέτουν στην κοινωνία;» 

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης απάντησε ότι: «Απευθυνόμενοι σε όσους μας αμφισβητούν δηλώνουμε ότι θα μας ξαναβρούν παρόντες , ενωμένους να παρεμβαίνουμε με το θάρρος της γνώμης μας για τις εξελίξεις στη Χώρα και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και τους διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά δεν θα είμαστε 4000 αλλά πολύ περισσότεροι.» 

Στα νέα φαινόμενα εσωστρέφειας είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην διάρκεια σύσκεψης για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. «Δεν έχουμε ανάγκη από εσωστρεφείς διαδικασίες, ούτε από συγκεχυμένα μηνύματα και αβεβαιότητες» τόνισε και φωτογραφίζοντας την πρωτοβουλία των «4.000 υπογραφών» είπε ότι κάποιοι επιμένουν να έχουν λόγο για το ΠΑΣΟΚ, ενώ εδώ και καιρό έχουν αποχωρήσει, δεν ψήφισαν και δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, έχουν ενταχθεί σε άλλους χώρους, δεν είχαν ποτέ σχέση με το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχουν στα μητρώα του. «Θεωρούν ότι πρέπει να το καθοδηγούν, να το κατευθύνουν, να το καταπνίγουν.Όχι, ισχύει ο κανόνας του «παραβάν», είναι ότι πιο απλό, ότι πιο έντιμο, ότι πιο καθαρό υπάρχει. Αν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, ας μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, ας αφήσουν την παράταξη να αναπνεύσει» κατέληξε με δριμύτητα ο κ. Βενιζέλος.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)