Κόμματα

02 Οκτωβρίου 2014 23:42 Τελευταία ενημέρωση : -

Το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ο Κουβέλης

Την καταψήφιση οποιουδήποτε προσώπου προτείνει η Κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εισηγήθηκε στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Η καταψήφιση εκ μέρους μας οποιασδήποτε πρότασης καταθέσουν οι εταίροι της κυβέρνησης για την Προεδρική εκλογή, πρέπει να θεωρείται δεδομένη» επισήμανε ο κ. Κουβέλης και έδειξει ευθέως πρόωρες εκλογές τονίζοντας ότι: «Οι εκλογές δεν αποτελούν γεγονός που προκαλεί αστάθεια. Δεν είναι η πιθανότητα εκλογών που προκαλεί τριγμούς και αποσταθεροποίηση. Είναι το εντεινόμενο και διογκούμενο ρεύμα δυσφορίας των πολιτών που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και φέρνει την πιθανότητα εκλογών εγγύτερα.»

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε οτι η όποια κυβερνητική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι στη βάση ισότιμης συνεργασίας και όχι προσκόλλησης στο πρώτο κόμμα ενώ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ από τις συζητήσεις για την ενότητα της Κεντροαριστεράς με το αιτιολογικό οτι είναι προσκολλημένο στις πολιτικές της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι «θεωρούμε λανθασμένη μια γενική συζήτηση για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου, αποσυνδεδεμένη από την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση και από την υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών.Η προσπάθεια αυτή ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει με συλλογικότητες και πρόσωπα που παραμένουν προσκολλημένα σε μια αντίληψη συνδιαχείρισης της κρίσης με τη ΝΔ. Αντίθετα, αυτό που απαιτείται είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας για την πραγματοποίηση της πολιτικής αλλαγής στη χώρα.»

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)