Γενικά

16 Ιουλίου 2014 11:51

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη στις διοικήσεις φορέων που δεν απογράφονται

Αυστηρό μήνυμα προς τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που δεν έχουν ακόμη απογραφεί, παρότι σήμερα εκπνέει η τελευταία προθεσμία που τους έχει δοθεί, εξέπεμψε μέσω του ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Τελεσίγραφο στις διοικήσεις των οργανισμών αλλά και στους εποπτεύοντες δήμους, να ολοκληρώσουν σήμερα τη διαδικασία της απογραφής, έστειλε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως διεμήνυσε μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση και οι αυστηρές κυρώσεις προβλέπουν: Καρατόμηση διοικήσεων, λουκέτο, περικοπές στην χρηματοτόδηση αλλά και οικονομικές συνέπειες και για τους δήμους στους οποίους υπάγοντες.

«Έχουν ήδη δοθεί δυο προθεσμίες, δεν πρόκειται να υπάρξει και τρίτη. Δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες το γεγονός ότι κάποια νομικά πρόσωπα, αρνούνται να απογραφούν» διεμήνυσε μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε όμως, το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά μόλις στο 1% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο δεν μπορεί να στιγματίζει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση.

Οι περισσότεροι οργανισμοί που δεν έχουν προχωρήσει στην διαδικασία της απογραφής και ταυτόχρονα στην  ένταξη του προσωπικού τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται κυρίως για δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, καθώς επίσης Γενικοί αλλά και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη οι διοικήσεις σφυρίζουν αδιάφορα, προκειμένου όπως είπε χαρακτηριστικά: «...να μην αποκαλυφθεί το γεγονός ότι οι αποδοχές των υπαλλήλων δεν είναι συμβατές με το ενιαίο μισθολόγιο».

Επέκρινε τη στάση των συνδικαλιστών της αυτοδιοίκησης απέναντι στον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου σε αορίστου που διενεργείται από τους ράμπο της δημόσιας διοίκησης, τον οποίο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ζητήσει να μπλοκάρουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στους δήμους. «Είναι πρωτοφανές και ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι ελεγκτές μπαίνουν σε εισαγωγικά παραπέμπει σε άλλες εποχές και λογικές...» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο στόχο των 6.500 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 υποστήριξε ότι η επίτευξη του απαιτεί τη συνεργασία όλων των υπουργών, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να εισηγηθεί άλλη οριζόντια παρέμβαση.

Τάχθηκε κατά της προώρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι: «η χώρα δεν έχει περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα», εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να συγκροτήσει  μια ετερόκλητη συμμαχία, αναγκάζεται να αλληθωρίζει προς πολλές κατευθύνσεις, συναρθροίζοντας ακόμη και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής...» Υποστήριξε πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το πρόσωπο που θα επιλεγεί σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλοί άξιοι Έλληνες που μπορούν να ενώσουν, και οι οποίοι δεν προέρχονται απαραίτητα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)