Κυβέρνηση

08 Ιουλίου 2014 16:41

«Όχι» της κυβέρνησης στη συνάθροιση των προτάσεων για το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση στέλνει, παράλληλα, νέο μήνυμα στον Ευάγγελο Μεϊαμαράκη προκειμένου να κλείσει το θέμα της συζήτησης στην Ολομέλεια.

-

Ξεκάθαρο είναι το «όχι» της κυβέρνηση για το  ότι δεν μπορούν να αθροιστούν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και παράλληλα στέλνει νέο μήνυμα στον Ευάγγελο Μεϊαμαράκη να κλείσει το θέμα της συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Αυτές οι απόψεις  περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε  κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη. 

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να διαπιστωθεί είναι εάν προκύπτει ομοιότητα μεταξύ των προτάσεων των υπολοίπων κομμάτων (ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ώστε να αθροιστούν και μαζί με τους 15 ανεξάρτητους βουλευτές που κατέθεσαν πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ να συμπληρωθεί ο αριθμός των 120 υπογραφών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους επέμεινε στις θέσεις του, χωρίς να πάρει πίσω τίποτα απ΄ όσα είπε. «Έχω την άποψη μου, τη λέω, την ξαναλέω και δεν παίρνω πίσω τίποτα απ´ όσα είπα χθες».

Από την πλευρά του πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, γιατί, όπως τονίζει, αυτό επιβάλλει «η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας)», επισημαίνοντας ότι πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)