Ευρωπαϊκή Ενωση

03 Ιουλίου 2014 16:00

Με μειωμένο κόστος ολοκληρώθηκε η ελληνική προεδρία

Η ελληνική προεδρία της ΕΕ ολοκληρώθηκε κατά γενική ομολογία με επιτυχία.

-



Του Γιώργου Βλαβιανού

Κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, το συνολικό κόστος, ένα από τα βασικά θέματα που είχαν τεθεί όταν άρχιζε μία ακόμη ευρωπαϊκή «περιπέτεια» σε δεινή για τη χώρα οικονομική περίοδο, θα κινηθεί γύρω στα 18 εκατομμύρια που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του εγκριθέντος προϋπολογισμού. Το κυριότερο μέλημα κι επίτευγμα ήταν η εξεύρεση χορηγών, 25 τον αριθμό, που παρείχαν αγαθά και υπηρεσίες συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντικότατη χαρακτηρίζεται και η επιτυχία όσον αφορά στη χρήση της σύγχρονης επικοινωνιακής τεχνολογίας που λειτούργησε υπό την εποπτεία του ΥΠΕΞ. Λειτούργησε ιστοσελίδα, η οποία στήθηκε τεχνικά από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, σε τέσσερις γλώσσες. Το περιεχόμενο έφθασε τις 6.500 σελίδες και 30.000 λεπτά παρακολούθησης σε live streaming.

Στη βάση της δουλειάς μιας επιτυχημένης εταιρείας νέων δημιουργών της Beetroot Design Group, η Ελληνική προεδρία υιοθέτησε λογότυπο και επικοινωνιακή ταυτότητα που βραβεύθηκε μαζί με την εταιρεία.

Η Ελλάδα υπο το συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών προήδρευσε σε 160 συναντήσεις στο εσωτερικό της χώρας από τις οποίες οι 21 σε υπουργικό επίπεδο. Ο συνολικός αριθμός των συνεδριάσεων που προήδρευσε η χώρα μας ήταν 1.763 σε έξι μήνες.

Στο Ζάππειο, την καρδιά της Προεδρίας διαπιστεύθηκαν και φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 12.000 μέλη αντιπροσωπειών και περίπου 3.000 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτογράφοι.

Ως προς την πολιτιστική διάσταση η ελληνική προεδρία είχε συνολικά 300 δράσεις σε 65 χώρες με πρωμετωπίδα την έκθεση «Ναυτίλος: Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)