Κόμματα

01 Ιουλίου 2014 15:27

«Η «Ελιά» είναι η έμπρακτη κεντροαριστερά»

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας την συνεδρίαση του συντονιστικού της «Ελιάς», το οποίο αποφασίζει τα επόμενα βήματα για τις συμμαχίες.

-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ , που «πολεμούν» την ηγεσία του. «Κάποιοι δούλεψαν για το ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχουν οργανωτική σχέση με το κόμμα, την ώρα που «προβεβλημένα» πρώην κυβερνητικά στελέχη έψαχναν να στεγάσουν τον προσωπικό τους τυχοδιωκτισμό στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ» είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε δηκτικά οτι «η αποστασιοποίηση του ΠΑΣΟΚ του σήμερα από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου απορρίφθηκε».

Στον απόηχο παρεμβάσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θέτουν θέμα ηγεσίας, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε γελοία τη συζήτηση για την ηγεσία και βαθειά προσβλητική για τον ίδιο. Επιφύλαξε, δε, στους επικριτές του τον αιχμηρό στίχο «δεν ήμουν εκεί, βάραγαν τον αέρα».

Προσδιόρισε ως στόχο η κεντροαριστερά της ευθύνης να γίνει τρίτο κόμμα ενώ αναφερόμενος στις πολιτικές «ζυμώσεις» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η κεντροαριστερά της ευθύνης πρέπει να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ώστε να μην διαλυθεί η Βουλή τεχνητά».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ αποστεώνεται και πως το 8%, που πέτυχε η Ελιά στις ευρωεκλογές είναι το dna της παράταξης και δεν συνιστά λόγο να πανηγυρίζει η ηγεσία του κόμματος. «Είναι ποσοστό ανάγκης . Είναι αυτό που διασφάλισε την κυβερνητική σταθερότητα έδωσε στη χώρα τον πολιτικό χρόνο για την τελική κρίσιμη διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει από όλες τις δυνάμεις» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού της Ελιάς αποφασίστηκε ο διάλογος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς να είναι ανοικτός προς όλους δηλαδή ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και μεμονωμένες προσωπικότητες. Οι πρώτες «ζυμώσεις» αναμένεται να γίνουν στο πλαίσιο τριών θεματικών εκδηλώσεων , που θα διοργανώσει η «Ελιά». Η πρώτη εκδήλωση , την οποία προετοιμάζουν οι κκ Μπίστης, Τούντας και Βερνίκος , θα έχει θέμα τα περιθώρια πολιτικών συναινέσων, η δέυτερη θα έχει θέμα την βιωσιμότητα του χρέους και προετοιμάζεται από τους κκ Πρωτόπαπα και Καψή και η τρίτη εκδήλωση θα άπτεται ευρωπαϊκών θεμάτων και θα την συντονίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς , Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση της επιτροπής διαλόγου για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)