Εκλογές

25 Μαΐου 2014 14:25

Μικροπροβλήματα κι ευτράπελα στα εκλογικά κέντρα

Όπως σχεδόν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, έτσι και από τη σημερινή δεν έλειψαν τα προβλήματα, άλλα πιο σοβαρά κι άλλα... αστεία!

-

Πολλά και διάφορα ήταν τα ευτράπελα της μέχρι τώρα εκλογικής διαδικασίας. Αργοπορημένοι ή «λάθος» δικαστικοί αντιπρόσωποι, χαμένα ψηφοδέλτια , αλλά και καταγγελίες για έλλειψη ψηφοδελτίων κάποιων συνδυασμών συμπλήρωσαν το σκηνικό της ημέρας.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι στα Καλάβρυτα οι ψηφοφόροι πήγαν αλλά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ακολούθησαν καθυστερημένοι.

Πρόβλημα με δικαστικό αντιπρόσωπο δημιουργήθηκε και στις Σέρρες, όπου ένας δικηγόρος είπε να κάνει…χάρη σε έναν συνάδελφό του, αντικαθιστώντας τον στη θέση του δικαστικού αντιπροσώπου.

Ο νομικός έγινε αμέσως αντιληπτός και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, που επικαλούνται τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, συνελήφθη. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 330 εκλογικό τμήμα Σερρών.

Τα…χαμένα ψηφοδέλτια

Αναστάτωση προκλήθηκε σε εκλογικό κέντρο στο Μυρωδάτο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ότι μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων που υπήρχαν από την Παρασκευή στο σχολείο, είχαν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως κάποιος τα είχε περάσει για ψηφοδέλτια της περασμένης εβδομάδας και τα πέταξε. Μέχρι να αντικατασταθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσει το τμήμα κανονικά, πέρασε μία ώρα.

Με παρ’ολίγο καθυστέρηση ξεκίνησε και σε δεύτερο εκλογικό τμήμα της Ξάνθης η εκλογική διαδικασία. Αυτήν τη φορά έφταιγαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι είχαν στείλει τους σάκους με τα ψηφοδέλτια, σφραγισμένους, αλλά χωρίς τα ψηφοδέλτια…Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τρέχουν οι δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι για να διορθώσουν τη ζημιά. Κατάφεραν πάντως, οι τελευταίοι να καταφέρουν να «κλείσουν» την τρύπα και να ξεκινήσει κανονικά η εκλογική διαδικασία.

Απουσία ψηφοδελτίων

Σε κάποιες περιπτώσεις, σε όλη την επικράτεια, αλλά και στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν Έλληνες του εξωτερικού, έγιναν καταγγελίες, για έλλειψη συγκεκριμένων ψηφοδελτίων. Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές ανακοινώσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα έβγαλε ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οποία καταγγέλλεται η διαδικασία που έγινε χθες στην Ολλανδία, αποδίδοντας αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και των δικαστικών αντιπροσώπων.

«Συγκεκριμένα ενώ τα ψηφοδέλτια έχουν αποσταλεί από την Ελλάδα, δεν παραλήφθηκαν από το ελληνικό προξενείο άγνωστο για ποιο λόγο. Από το πρωί ο δικαστικός αντιπρόσωπος αρνείται να δώσει σφραγισμένα λευκά ψηφοδέλτια για την συμμετοχή όσων επιθυμούν να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είναι υποχρεωμένος από τον νόμο. Παρά το διάβημά μας στο υπουργείο τίποτα δεν έγινε για να λυθεί το πρόβλημα».

Ανακοίνωση έβγαλε και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης:

«Με λύπη μου αναφέρω πως δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από φίλους του κόμματος απ' όλη την Ελλάδα, πως είτε δεν υπάρχουν σε εκλογικά τμήματα ψηφοδέλτια της "Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό" είτε αυτά δεν δίδονται στους πολίτες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)