Εκλογές

08 Μαΐου 2014 07:43

Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων

Να λάβουν ακέραιο το προβλεπόμενο ποσό για την απασχόληση τους κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις προβλέπει υπουργική απόφαση.

-



Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Ατόφιο και δίχως την παραμικρή κράτηση λόγω οποιουδήποτε φόρου ή τέλους, θα λάβουν το ποσό της αποζημίωσης τους όσοι εργασθούν για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Ευρωεκλογές.

Επίσης, η αποζημίωση αυτή δεν μπορεί να συμψηφιστεί με οφειλές προς το Δημόσιο ή τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Μιχελάκη.

Στην ΚΥΑ που περιέχεται σε τροπολογία η οποία έχει κατατεθεί στην Βουλή, αναφέρεται ότι όσοι διορίζονται για τη διενέργεια των εκλογών (αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής, γραμματείς εφορευτικών επιτροπών, διερμηνείς κ.α.) θα λάβουν ειδική αποζημίωση, που μπορεί να καταβάλλεται και με Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)