Κόμματα

18 Μαρτίου 2014 12:45

"Μύλος" η Χρυσή Αυγή, διεγράφη ο Μπούκουρας από την ΚΟ

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, με αποχωρήσεις βουλευτών, αλλά και διαγραφές όταν κάποιος αφήνει να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί.

-

"Μύλος" έχει γίνει η Χρυσή Αυγή, καθώς ο "εμφύλιος" στις τάξεις της που είχε αρχίσει να διαφαίνεται εδώ και καιρό, είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερός. Η Κοινοβουλευτική Όμάδα του κόμματος, αποφάσισε να κινηθεί ταχύτερα από τον βουλευτή της Στάθη Μπούκουρα, που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα, και τον διέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης.

Από το βράδυ της Δευτέρας είχε αρχίσει να διαρρέει η πληροφορία ότι ο προφυλακισμένος βουλευτής σκέφτεται να ανεξαρτητοποιηθεί, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η Χρυσή Αυγή.  Ωστόσο, ο Στάθης Μπούκουρας, όπως υποστήριξε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ήταν αρκετά προβληματισμένος για την παραμονή του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, μετά την προσωρινή του κράτηση και τα οικονομικά θέματα που δημιουργήθηκαν.

 Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της Κοινοβουλευτικής του Ομάδος τον βουλευτή Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως έχει δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής του. Ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Κασιδιάρης: Στον αγώνα μένουν όσοι μπορούν να πάνε μέχρι το τέλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σχετικά με την διαγραφή Μπούκουρα: «Στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής για την Ελλάδα και τους Έλληνες μένουν όσοι μπορούν να πάνε μέχρι το τέλος. Είμαστε πρώτοι στη συνείδηση των Ελλήνων, γι΄ αυτό μας πολεμούν με τόσο βρώμικα μέσα, με δωροδοκίες, με απειλές προφυλακίσεων όλων των βουλευτών. Ο Μάιος όμως έρχεται και τότε θα μιλάμε με άλλους όρους με όλους αυτούς που προδίδουν την Ελλάδα».

Ο Αλεξόπουλος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Οι καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται λίγες μέρες μετά την παραίτηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τη Χρυσής Αυγής, που συνοδεύτηκε και από την παραδοχή για την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης, αλλά και υπόνοιες ότι υπάρχουν κι άλλοι που καταδικάζουν τις δράσεις του κόμματος.

Κι όλα αυτά την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η εξέταση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)