Εκλογές

28 Φεβρουαρίου 2014 12:48

Δεν "διαλύθηκαν" οι 58

Στη χθεσινή τους συνεδρίαση αποφεύχθηκε η διάσπαση, που φάνταζε πιθανό σενάριο μετά τον διχασμό στους κόλπους των "58" που προκάλεσε η απόφαση Βούλγαρη να τα σπάσει με το ΠΑΣΟΚ.

-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στη συνεδρίαση οι αντίπαλες ομάδες προσήλθαν με διάθεση συμβιβασμού και συνεννόησης. Έτσι επικυρώθηκε η απόφαση που είχε λάβει το συντονιστικό της "ελιάς" να δοθεί η δυνατότητα σε όσα στελέχη των 58 το επιθυμούν να κατέβουν υποψήφιοι (βλ. Μπίστης, Δερβένης).

Στην ανακοίνωση που έβγαλαν αναφέρουν ότι:" Η Πρωτοβουλία των 58 συνεχίζει με ενότητα και αυτοπεποίθηση την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και στηρίζει τον αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Θα συμμετάσχει ενεργά με τον πολιτικό της λόγο και τις προγραμματικές της θέσεις στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης στις 8 και 9 Μαρτίου παρουσία του Martin Schultz. Οι 58 συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου παραμένοντας ρεύμα γνώμης, χωρίς να μετατρέπονται σε έναν ακόμα πολιτικό οργανισμό ή κίνηση. Γι’ αυτό τον λόγο η Πρωτοβουλία των 58 δεν αναφέρεται σε ονόματα και δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Όσοι από τους 58 θέλουν να συμμετάσχουν θα θέσουν την υποψηφιότητά τους. Η πρωτοβουλία των 58 θα παραμείνει αυτόνομη και σταθερή δύναμη παρακίνησης για την ενότητα και την αναγέννηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Και θα είναι παρούσα στις εξελίξεις και μετά τις ευρωεκλογές."

Και επισήμως στη ΔΗΜΑΡ η Κοππά

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής ανακοίνωσε και επίσημα οτι εντάσσεται στη ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συνδράμει μαζί με τους κκ Καστανίδη, Μπεγλίτη, Λαφαζάνη, Μανίκα και Σταυρακάκη το τρίτο πόλο της Κεντροαριστεράς, που θα ονομάζεται "Δημοκρατική Αριστερά - προοδευτική συνεργασία".

Η κ.Κοππά μιλώντας στο ΣΚΑΙ εξαπέλυσε μύδρους κατά του ΠΑΣΟΚ επικρίνοντας την ηγεσία του κόμματος οτι έγινε συνιστώσα της ΝΔ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)