Εκλογές

20 Φεβρουαρίου 2014 06:52

Πρόσω ολοταχώς για τον Τρίτο Πόλο του Φώτη Κουβέλη

Ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαιώνει τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στον Γιάννη Μπουτάρη του και «κλειδώνει» όνομα και συνεργαζόμενους με τον Τρίτο Πόλο της Κεντροαριστεράς.

-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις της διακήρυξης του Τρίτου Πόλου της Κεντροαριστεράς, το όνομα  καθώς και η λίστα των συμμάχων. Συζητούνται δυο παραλλαγές ονόματος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Προοδευτική συνεργασία (συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες) ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-Προοδευτική συμπαράταξη.

Από τις συνεργαζόμενες με τη ΔΗΜΑΡ προσωπικότητες ξεχωρίζουν η Μαριλένα Κοππά, που ανεξαρτητοποιήθηκε από την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ. Καστανίδης, Μπεγλίτης, Μανίκας, Σταυρακάκης, Λαφαζάνης. Παράλληλα, θα δημοσιοποιηθεί κείμενο υπογραφών από διανοούμενους και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (από την περίοδο 2009, νέοι) που θα δηλώνουν την υποστήριξη τους στον Τρίτο Πόλο του Φώτη Κουβέλη.

Κορύφωση των διεργασιών θα είναι η 10η Μαρτίου οπότε σε πολιτική εκδήλωση ο Φώτης Κουβέλης θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής καμπάνιας. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεν αποθαρρύνει τον Γρηγόρη Ψαριανό και την διάθεση του να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ προσμετρά θετικά την αλλαγή πλεύσης του πρώην εκπροσώπου τύπου, Ανδρέα Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά από επίμονο φλερτ με τους «58» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κίνηση των «58»  δεν βγαίνει και το όλο εγχείρημα της ενωμένης Κεντροαριστεράς τείνει να γίνει «ΠΑΣΟΚ + συνεργαζόμενοι».

Ο Νίκος Μπίστης, που πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία των «58», ήταν ιδιαίτερα καυστικός στο Facebook για τον Ανδρέα Παπαδόπουλο γράφοντας ότι: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος αφού έκανε μια ψυχαγωγική περιοδεία στις εκδηλώσεις των 58, μόλις έσκασε ο σταυρός προτίμησης γύρισε άρον-άρον στην ΔΗΜΑΡ. Και από εκεί μας καλεί “να μην πιεστούμε να κάνουμε ψηφοδέλτιο γιατί οι ευρωεκλογές είναι μια πρώτη μάχη”. Ναι Αντρέα μου ,είναι μια μάχη που σκοπεύουμε να κερδίσουμε. Και οι εκλογές κερδίζονται με ψηφοδέλτια.»

Ο Φώτης Κουβέλης, πάντως, μιλώντας στο Real fm δεν απέκλεισε στο ευρωψηφοδέλτιο να είναι και κάποιοι από τους «συμμάχους» του Τρίτου Πόλου. «Το ευρωψηφοδέλτιο μας θέλουμε να εκφράζει και αυτή τη συμπαράταξη την οποία συγκροτούμε εξασφαλίζοντας την παρουσία προσώπων με θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία  και στην ελληνική πολιτική ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)