Κόμματα

17 Φεβρουαρίου 2014 06:31

Πετούν το γάντι οι "58" στο ΠΑΣΟΚ

Μετά τη χθεσινοβραδινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τους όρους που θέτουν για την εκλογική σύμπραξη με τη Χαριλάου Τρικούπη αλλιώς να αποχωρήσουν.

-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Οι "58" δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους ως προς τα κριτήρια επιλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών, το σύμβολο και το όνομα του σχήματος συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

"Ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί στο όνομα της Παράταξης και με το πνεύμα παράταξης. Θα πρέπει να εκπροσωπείται από ένα ψηφοδέλτιο αξιοκρατικό, ανανεωτικό που θα προκύψει από συναινετική διαδικασία και θα έχει την έγκριση όλων των μερών" σημείωσαν στην ανακοίνωση τους και συμπληρώνουν με σαφή μηνύματα προς το ΠΑΣΟΚ:

"Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με την ανάδειξη στελεχών από τις νεώτερες γενιές είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κατεξοχήν δέκτης της κριτικής και του αιτήματος. Ως 58 δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά μας ενδιαφέρουν τα κριτήρια και οι διαδικασίες διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου ώστε να ανταποκρίνεται στο πολιτικό σχέδιο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου. Με αυτό το πνεύμα συνομιλούμε με τις άλλες δυνάμεις της Παράταξης για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινή συνδιάσκεψη με την παρουσία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Χωρίς αυτές, δεν θα έχει νόημα η συμμετοχή μας."

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς οι "58" πετούν το γάντι αν δεν τα βρουν, να μην εμφανιστούν στην συνδιάσκεψη όπου παρουσία του Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιου των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν.

Έχει και το ΠΑΣΟΚ τον "αντάρτη" του

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι κόλλησε τη "νόσο των ανταρτών" από τη Νέα Δημοκρατία…

Δεν έφτανε στη Χαριλάου Τρικούπη ότι πολλοί από τους δημάρχους και περιφερειάρχες, που είχαν εκλεγεί με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, προτιμούν να έχουν σιωπηρά τη στήριξη του κόμματος για να μην τους ψαλιδίσει τις πιθανότητες επανεκλογής το πράσινο χρίσμα, απέκτησαν και αντάρτη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον νυν Περιφερειάρχη Α.Κατσιφάρα και του ξεκαθάρισε ότι αποδοκιμάζει την υποψηφιότητα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν στο κοντινό περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και πως έχει δώσει εντολή στις νομαρχιακές επιτροπές να στηρίξουν τον Α.Κατσιφάρα.

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)