Κόμματα

15 Φεβρουαρίου 2014 16:38

Πυρά Γλέζου και φλερτ Κουβέλη με τους εσωκομματικούς αντιρρησίες

Συνεχίζονται  οι παρασκηνιακές ζυμώσεις σε όλα τα κόμματα προκειμένου να κλειδώσουν οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικες εκλογές και στο Ευρωψηφοδελτιο.

-



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στην ΝΔ εκτιμούν οτι οι επίσημοι υποψήφιοι του κόμματος θα ανταπεξέλθουν έναντι των υποψηφιοτήτων των "ανταρτών", ενώ πολλοί βουλευτές του κόμματος καλούν τους κ.κ. Κακλαμάνη και Τζιτζικώστα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους χάριν της ενότητας της παράταξης.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση και δεν θα μπει σε πειρασμό για πρόωρες εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας, που προβλέπει ευρεία νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές, θα δωσει το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου, επιμένοντας στην υποψηφιότητα Βουδούρη στην Πελοπόννησο που προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με συνέντευξη του στα "Νέα Σαββατοκύριακο" ο Μανώλης Γλέζος είναι καυστικός προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τους χειρισμούς της στην επιλογή των υποψηφίων λέγοντας οτι "ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη και οι οργανώσεις του".

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Φώτης Κουβέλης να μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ οι κ.κ. Ψαριανός και Παπαδόπουλος, που είχαν πολιτικά "φλερτάρει" με τους 58. «Έχω τον δικό τους δημόσιο λόγο όσο και τον προσωπικό τους λόγο ότι το κόμμα στο οποίο ανήκουν είναι η Δημοκρατική Αριστερά», τονίζει στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο κ. Κουβέλης.

Επίθεση στην τρόικα και τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" εξαπέλυσε παράλληλα χθες ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Ας αφήσουν και η κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις από την αντιπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση τα μεγάλα λόγια και ας δουν το πραγματικό πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθήσαμε τόσα χρόνια με ευθύνη των κυβερνώντων και όσων στήριζαν τον ευρωμονόδρομο και φτάσαμε σε αυτό χάλι», δήλωσε σχετικά.



Σημειώνεται ότι στις ευρωεκλογές, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να σταυρώσουν τέσσερις από τους 42 συνολικά υποψηφίους που θα περιλαμβάνει το ευρω-ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)