Βουλή

10 Ιανουαρίου 2014 19:44

Αποσύρεται έως τη Δευτέρα η τροπολογία για το φόρο στα τσιγάρα

Η τροπολογία για το φόρο στα τσιγάρα θα επανακατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, προκειμένου να υπαχθούν και τα πούρα και πουράκια, τα οποία αρχικά εξαιρούνταν.

-

Αποσύρεται έως τη Δευτέρα η τροπολογία που επιβάλλει φόρο 5 λεπτών στα τσιγάρα, ως ισοδύναμο για την απόσυρση του «εισιτηρίου» των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να υπαχθούν σε αυτήν και τα είδη πούρου που αρχικά είχαν εξαιρεθεί.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής.

Η απόφαση για την κατάθεση της συγκεκριμένης ρύθμισης ελήφθη την περασμένη Τρίτη στην συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται κυριολεκτικά στα κάγκελα για το λεγόμενο 25ευρω.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποσύρθηκε και ως αντιστάθμισμα αποφασίστηκε η αύξηση κατά 5 λεπτά κάθε πακέτου τσιγάρων και καπνού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)