Ευρωπαϊκή Ενωση

08 Ιανουαρίου 2014 21:31

Ρομπάι: Στο πλευρό της Ελλάδας μέχρι την ανάκαμψη

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας μέχρι να ανακάμψει η οικονομία της έστειλε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μιλώντας στην επίσημη τελετή της έναρξης της ελληνικής προεδρίας.

-



Στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναγνώρισε τις ελληνικές προσπάθειες και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και εξέφρασε την άποψη ότι το 2014 θα είναι ένα καλύτερο έτος.

«Η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη είναι ένας κακοτράχηλος δρόμος, που απαιτεί κοινές θυσίες. Ολοι θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στο θάρρος και την αντοχή των ανθρώπων της Ελλάδας, ανδρών και γυναικών. Η Ελλάδα έκανε μεταρρυθμίσεις και η Ένωση έδειξε αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Ρομπάι, υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την ανάκαμψη».

Πρόσθεσε ότι καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει την κρίση και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Σήμερα μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Το 2014 θα πρέπει να είναι ένας καλύτερος χρόνος, όπου θα έχουμε αποτελέσματα, κυρίως στον τομέα της απασχόλησης. Θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ασφάλεια είναι οι στόχοι της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μία ισχυρότερη ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Είμαστε όλοι αδελφά έθνη σε καλούς και δύσκολους καιρούς. Η Ευρώπη παραμένει η κοινή μας επιδίωξη», σημείωσε σχετικά.

Όπως είπε, η Ελλάδα και η Ευρώπη ακολουθούν την σωστή πορεία και σημείωσε ότι «ήλθε η ώρα να δείξουμε ελπίδα για το μέλλον. Η εκ περιτροπής προεδρία εκπροσωπεί την ιδέα των κοινών στόχων, είναι απόδειξη ότι η Ένωση είναι υπόθεση όλων. Η Ελλάδα έχει μακρά εμπειρία σε τέτοιες ευθύνες, είναι η πέμπτη φορά που έρχεται σε ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)