Βουλή

18 Δεκεμβρίου 2013 09:13

Με τη μορφή του κατεπείγοντος οι πλειστηριασμοί στη Βουλή

Με τη μορφή του κατεπείγοντος προωθείται στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των δανειοληπτών.

-

Με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές άρθρο θα κατατεθεί στη Βουλή, πιθανότατα την Πέμπτη, το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του σώματος.

Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και διάταξη για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση.

Εν τω μεταξύ, η ΕΣΕΕ, εκφράζοντας την αγωνία των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από την κρίση, απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητώντας την διατήρηση της αναστολής των πλειστηριασμών για οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

Στην έκκληση της ΕΣΕΕ προς τους δύο υπουργούς επισημαίνεται ότι η ένταξη ρύθμισης που να προβλέπει την αναστολή των πλειστηριασμών για ΜμΕ επιχειρήσεις είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» για τους έλληνες εμπόρους, καθώς είναι το μόνο ανάχωμα για την προστασία επιχειρηματιών με οφειλές που οφείλονται στην κρίση και στην ύφεση και όχι στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητά με επιτακτικό τρόπο την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα ακόμη χρόνο. Η αποδοχή της πρότασης της ΕΣΕΕ θα είναι «ανάσα» ζωής για τη χειμαζόμενη ελληνική αγορά και θα επιβεβαιώσει την έμπρακτη στήριξη των δύο Υπουργείων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μμε επιχειρηματίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)