Γενικά

08 Δεκεμβρίου 2013 14:17

Τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είδε ο Αβραμόπουλος

Σειρά επαφών με ξένους στρατιωτικούς και ομολόγους του είχε τις τελευταίες ημέρες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

-

Με τον Αρχηγό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ, συναντήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας μετά από  πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο Αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα (Κρήτη) όπου και επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε σειρά επαφών με ξένους ομολόγους του τις τελευταίες ημέρες. Μετά από το Ρώσο υπουργό Άμυνας, υποδέχτηκε τον ιταλό ομόλογό του, με τον οποίο έκαναν κοινή δήλωση προθέσεως σχετικά με τον συντονισμό των επιδιώξεων και προτεραιοτήτων της ελληνικής και της ιταλικής προεδρίας στην Ε.Ε. που ακολουθεί στον τομέα της άμυνας, καθώς και τη διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων ασφάλειας και άμυνας.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η ενίσχυση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσα από τη χάραξη και υιοθέτηση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής, καθώς και η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)