Κόμματα

27 Νοεμβρίου 2013 14:59

Αντίδραση της Τσίμερ για τις δηλώσεις της για το χρέος

Για «διαστρεβλώσεις» έκανε λόγο η Γκάμπι Τσίμερ, σχετικά με όσα είπε στη συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση.

-



Η πρόεδρος της ομάδας GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε «έκπληκτη και αγανακτισμένη» σχετικά με δημοσιεύματα σε δύο εφημερίδες, υποστηρίζοντας ότι ήταν «γεμάτα διαστρεβλώσεις» αναφορικά με τα όσα ανέφερε στη συνάντηση.

«Υπογραμμίζω ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα», τονίζει και διευκρινίζει πως: «Στην πραγματικότητα έκανα ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράφουν οι δύο εφημερίδες. Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα – και δεν το έκανα – να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με το Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος».

Τονίζει δεν ότι «άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα» και καταλήγει, λέγοντας πως: «επειδή, όπως προανέφερα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια «ηρωική αντίδραση» του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών».

Απαντώντας στη δήλωση της Τσίμερ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε ότι «η χθεσινή συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Ελληνική Κυβέρνηση ήταν μια θεσμική και άρα δημόσια δραστηριότητα που διέπεται από τους κανόνες διαφάνειας, τους οποίους ορθώς αναδεικνύει πάντοτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εκπροσωπεί τους πολίτες της Ένωσης».

Συνεπώς, πρόσθεσε, «είναι θεσμικά απαράδεκτος και προσβλητικός ο ατυχής υπαινιγμός της κας Zimmer ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών είναι ο αρχιτέκτονας διαρροών προς τα ΜΜΕ για όσα η κα Zimmer είπε δημόσια σε μια θεσμική διαδικασία! Αυτά που είπε η κα Zimmer δημοσίως, τα άκουσαν πολλοί παριστάμενοι, οι δε απόψεις του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης διατυπώνονται, επίσης, δημόσια και επίσημα και δεν διαδίδονται μέσω διαρροών».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με non paper εξαπολύει νέα επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τις δηλώσεις του με τις οποίες απάντησε την Τρίτη στην Γκάμπι Τσίμερ.

«Η πρόεδρος Γκάμπι Τσίμερ έκανε σαφές στην τοποθέτηση της ότι πρέπει να γίνει και λογιστικός έλεγχος και κούρεμα του χρέους. Ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο μετά από αυτήν και της επετέθη αντιστρέφοντας τα λεγόμενά της. Ως εκ τούτου, η πρόεδρος ξαναπήρε το λόγο και επανέλαβε την θέση της. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του κ. Βενιζέλου. Η αθλιότητά του δεν έχει όριο. Η αγωνία του για πολιτική επιβίωση είναι απολύτως εξηγήσιμη αλλά και κακός σύμβουλος. Οι χειρότεροι φόβοι του θα επιβεβαιωθούν», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πάντως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ όμως «εκτελώνισε» τις απόψεις της κ. Τσίμερ και ανέλαβε την  πολιτική τους υπεράσπιση εδώ στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται δηλαδή, τις απόψεις που θέλουν  να φέρουν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με τον φτωχό Γερμανό φορολογούμενο! Τις απόψεις που θεωρούν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας το πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, δηλαδή απόψεις αβάσιμες, αναληθείς και προσβλητικές για την Ελλάδα, που επιπλέον δηλητηριάζουν την γερμανική κοινή γνώμη».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)