Βουλή

20 Νοεμβρίου 2013 21:57

Κοινοβουλευτική ομάδα θα συγκροτήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Σάρκα και οστά πήραν οι προσπάθειες των ανεξάρτητων βουλευτών να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα.

-




Σύμφωνα, με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στο νομικό συμβούλιο του Κράτους, το οποίο εισηγήθηκε θετικά και την Πέμπτη αναμένεται να το ανακοινώσει στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Έντεκα από τους δώδεκα βουλευτές που βρέθηκαν εκτός κομματικής στέγης συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα ως συνασπισμός κομμάτων. Θα λέγονται «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» και πρόεδρος θα είναι ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Μέλη θα είναι όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Η Θεοδώρα Τζάκρη που δεν έχει ενταχθεί μέχρι στιγμής θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις, ώστε να βρει στέγη στους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές».

Οι πρώτες απόπειρες που είχαν γίνει τον περασμένο Ιούλιο, απέβησαν άκαρπες, δεν το έβαλαν όμως κάτω και τώρα έχουμε την 8η Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, που σημαίνει ότι θα έχουν όλα τα δικαιώματα που έχει κάθε κοινοβουλευτική ομάδα και ο πρόεδρος της θα έχει δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις, ακόμη και στις προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ενώ από τη Βουλή θα διατεθούν γραφεία, διοικητικοί υπάλληλοι και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)