Βουλή

18 Νοεμβρίου 2013 22:57

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τις βουλευτικές αποζημιώσεις

Βουλευτές τεσσάρων ταχυτήτων αναδεικνύουν τα στοιχεία με τις βουλευτικές αποζημιώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή, μετά το θόρυβο που ξέσπασε για το ύψος των συνολικών αποδοχών και τα επιδόματα που λαμβάνουν.

-

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής, οι βουλευτές χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται.

Από τον σχετικό πίνακα πάντως, απουσιάζουν τα ποσά που παίρνουν για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές κι αυτό γιατί κάθε βουλευτής μετέχει σε διαφορετική επιτροπή και η αποζημίωση ποικίλει ανάλογα με το πόσες φορές συνεδρίασε η κάθε μια. Κατά συνέπεια το ποσό δεν είναι ενιαίο για όλους τους βουλευτές.

Επίσης, στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν καταγράφονται οι ατέλειες σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα, οι παροχές σε αεροπορικά εισιτήρια, διόδια και διαμονή, καθώς είναι σε "είδος" και όχι χρηματικό ποσό.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)