Βουλή

15 Νοεμβρίου 2013 17:28

Διευκρινίσεις μετά το θόρυβο για τις βουλευτικές αποζημιώσεις

Λάθος εκτιμήσεις στον επονομαζόμενο και «κόκκινο» κωδικό του προϋπολογισμού της Βουλής, που αφορά στις αποζημιώσεις των βουλευτών, παραδέχθηκαν υψηλόβαθμοι παράγοντες του Κοινοβουλίου μετά το θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα για αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 1,6 εκατ. ευρώ.

-



Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν αναστάτωση στη Βουλή και την παρέμβαση του γενικού γραμματέα που δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ», προβάλλοντας ως δικαιολογία για τις αποκλίσεις που εμφανίζονται σε λάθος εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

Όπως είπε, βασίστηκαν σε δύο σταθερές που δεν ήταν πλήρεις, αφενός σε ενδεχόμενη πτώση των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που θα συμπαρέσυρε και τις  βουλευτικές αποζημιώσεις και αφετέρου στο γεγονός ότι ελήφθησαν τα δεδομένα του 2012 με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όπου δεν καταβλήθηκαν δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, καθώς η Βουλή ήταν κλειστή.

«Δεν είναι πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ.)», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε μεταβολή πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου.

Η βουλευτική αποζημίωση κάθε ενός βουλευτή, η οποία μαζί με τα επιδόματα ανέρχεται σε περίπου 8.000 ευρώ το μήνα μεικτά, με τα καθαρά να κυμαίνονται μεταξύ 6.200-6.500 ευρώ, την Δευτέρα το βράδυ, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής θα αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη του Κοινοβουλίου.


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)