Κόμματα

07 Νοεμβρίου 2013 11:33

ΠΑΣΟΚ: «Οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο»

«Η αποκατάσταση της νομιμότητας είναι επιβεβλημένο καθήκον της πολιτείας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ, ενώ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεδριάζει, αύριο στις 11.00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

-



«Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα ότι «η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που, αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά, δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υποστηρίζει δε ότι «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων» και πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Ο Τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, για το χρονικό των εξελίξεων στη Δημόσια Τηλεόραση τόνισε ότι η αδιέξοδη επιμονή των καταληψιών του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και της ΕΤ3,  οδήγησε στην παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών που ζήτησαν την εκκένωση του χώρου έτσι ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. «Εντύπωση δημιουργούν τα δήθεν επιχειρήματα περί Δημοκρατίας και κατάλυσής της και η λεκτική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και  Χρυσής Αυγής περί  «χούντας», όταν μάλιστα καταπατούνται νόμοι της πλειοψηφίας της Βουλής και παραβιάζονται ανοιχτά τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία προσθέτει:

«Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά όταν υποκύπτει σε εκβιασμούς για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικά συμφέροντα και διχαστικές λογικές. Από σήμερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς προς την κατεύθυνση της πλήρους ανάπτυξης της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να προτείνει το νέο οργανόγραμμα λειτουργίας της το οποίο θα έρθει στη Βουλή, ώστε σύντομα να έχουμε μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη, αξιόπιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η εμπειρία και η εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού της ΕΡΤ θεωρείται μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που επισημαίνεται διαρκώς από τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ας μην αφήσουμε το έμψυχο δυναμικό να γίνεται βορά στις ορέξεις όσων θέλουν να μην υπάρξει καμία αλλαγή και καμία μεταρρύθμιση στη χώρα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)