Κόμματα

07 Νοεμβρίου 2013 10:16

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση σχετικά με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

-



"Μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας ολοκληρώνει με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο. Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του" προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: "Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της".

"Το σημερινό σόου που στήθηκε στην ΕΡΤ είναι μία ακόμη απελπισμένη κίνηση του Σαμαρά για να αλλάξει την ατζέντα και ο κόσμος να ξεχάσει την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική του. Η άθλια συγκυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη μέρα που δημιούργησε το σήριαλ της ΕΡΤ πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Χρυσή Αυγή.

Η ΔΗΜΑΡ, που είχε αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση τον Ιούνιο λόγω του λουκέτου στην ΕΡΤ, σημειώνει σε μια επικριτική ανακοίνωση ότι: "Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της  ΕΡΤ".

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση  για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών έξω από το Ραδιομέγαρο.

"Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων" σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ. 

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)