Έβρος

31 Μαρτίου 2015 17:43

Στο δρόμο βγήκαν πάλι τα τρακτέρ

Αίτημα των αγροτών να κλείσουν τα αναχώματα στον Έβρο προκειμένου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

-

Αναστατωμένοι είναι οι αγρότες της Ορεστιάδας, οι οποίοι ετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ζητώντας το άμεσο κλείσιμο των αναχωμάτων στον Έβρο, προκειμένου να μπορέσουν να μπούνε στα χωράφια τους και να τα καλλιεργήσουν.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στο κόμβο του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα και σήμερα το μεσημέρι είχαν προγραμματίσει σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Ορεστιάδας για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να στείλουν το αίτημα τους στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, μιλώντας στο thrakinea, υποστήριξε ότι τεχνικά, επειδή υπάρχουν ακόμη νερά στους κάμπους, δεν μπορούν να κλείσουν τα αναχώματα. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η περιφέρεια έχει υπό τον έλεγχό της το θέμα της συντήρησης κι όχι της κατασκευής των αναχωμάτων, με την οποία ασχολείται το αρμόδιο υπουργείο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)